Proiectul centurii metropolitane a Clujului ajunge la Guvern săptămâna viitoare

by admin

Proiectul centurii metropolitane a Clujului va fi trimis la Guvern săptămâna viitoare în vederea organizării licitației, după ce va obține toate avizele necesare, a anunțat primarul Emil Boc în debutul ședinței de Consiliu Local. Momentan mai este nevoie ca studiul de fezabilitate să fie aprobat de toate unitățile administrativ-teritoriale prin care va trece centura, respectiv de către consiliile locale Cluj-Napoca, Florești, Baciu, Apahida și Gilău.

„Am aprobat documentația legală, de luni o să fie trimisă Guvernului, la Ministerul Transportului toată documentația care, după aceea, să fie avizată de către CNAIR de către comitetul interministerial, să avem hotărârea de Guvern în vederea organizării licitației. Proiectul a plecat de la 38 km și a ajuns la 42 de km, dar acest proiect va răspunde nevoilor Clujului până în anul 2050. E un proiect de anvergură, așa cum acum 10 ani centura Vâlcele-Apahida, Autostrada Transilvania, Bulevardul Muncii au scos traficul greu din oraș, cu acest proiect vom merge la nivelul anului 2050, să putem asigura alături de tren și metrou viitorul acestui oraș pe termen mediu și lung, locuri de muncă bine plătite etc. 

Salut acest demers de excepție al Clujului, mulțumesc colegilor din primărie pentru implicare, pentru efortul administrativ făcut de susținere a acestui proiect, colegilor din Florești, Apahida, Gilău, Baciu, suntem singurii din România care au atâtea proiecte în comun pe bază de asociere, să lucreze împreună. Dacă reforma nu s-a făcut de sus în jos o facem noi de jos în sus cu aceste proiecte de colaborare, asta demonstrează viziunea noastră metropolitană”, a declarat Emil Boc la începutul ședinței de Consiliu Local.

Centura metropolitană va avea o lungime de 42,13 km, pe lângă peste 26 de km de bretele ale nodurilor rutiere și alți 32 de km de drumuri de legătură. În total vor fi proiectați peste 100 de km. Centura va dispune de 20 de noduri rutiere, 156 de structuri (poduri/pasaje/viaducte) în lungime de 22,7 km și 5 tuneluri. Ca dotări, sunt prevăzute patru parcări de scurtă durată și 35 de km de piste biciclete.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza