Proiectele culturale și sociale, sprijinite cu peste 2 milioane de euro de la bugetul local

by admin

Aproape 150 de proiecte culturale și sociale din Cluj-Napoca vor beneficia de un sprijin de la bugetul local în valoare de peste 2,25 de milioane de euro. Finanțarea a fost aprobată în ședința extraordinară a Consiliului Local de marți, a anunțat primarul Emil Boc.

„În Ședința extraordinară a Consiliului local din 26 aprilie 2022 a fost aprobată finanțarea a 149 proiecte culturale și sociale. Valoarea alocărilor este de peste 2,25 milioane de euro (11.250.000 lei). Bugetul municipiului a crescut în acest an doar cu 1,13%. Cu toate acestea, suma alocată de la bugetul local pentru proiecte culturale și sociale a crescut, iar primăria a continuat să susțină aceste activități chiar și în timpul pandemiei. 

Și în acest an vor primi finanțare câteva proiecte consacrate deja la nivel internațional precum TIFF, Jazz in the Park, Zilele Culturale Maghiare din Cluj, Festivalul „Interferențe” sau Sports Festival. Evenimentele finanțate sunt diverse, oferind clujenilor și vizitatorilor oportunitatea de a explora multiculturalismul, arta cu toate componentele sale și de a-și dezvolta cultura sportivă”, a scris Boc pe rețelele de socializare.

Pe lângă evenimentele culturale, primăria va finanța și o serie de proiecte cu caracter social, menite să sprijine asociațiile care implementează astfel de activități. 

Toate proiectele finanțate de la bugetul local pot fi consultate AICI.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza