Proiect finanțat prin PNRR pentru a reduce riscul de infecții nosocomiale la Spitalul Clujana

by admin

Primăria Cluj-Napoca va implementa, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal Clujana, un proiect finanțat prin PNRR menit să reducă riscul de infecții nosocomiale în cadrul unității sanitare. Consilierii locali au aprobat vineri acordul de parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal pentru depunerea și implementarea proiectului“Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca”.

Obiectivul general este îmbunătățirea prevenirii, diagnosticului și tratamentului infecțiilor asociate asistenței medicale din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca prin achiziția de echipamente medicale specifice.

Prin acest proiect se urmărește:

    1. dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologie specializate prin:

  • îmbunătățirea capacității și capabilității laboratoarelor/compartimentelor de microbiologie, prin dotarea cu analizoare automate sau semi-automate de identificare a micro-organismelor și de efectuare a antibiogramelor; 
  • echipamente automate / semi-automate pentru identificare (ID) / testare a sensibilității la antibiotice (AST) pentru bacterii și fungi;

    2. achiziționarea de echipamente destinate reducerii infectiilor asociate asistenței medicale (IAAM), precum:

  • sisteme / echipamente de evidențiere a încărcăturii microbiologice în aer și pe suprafețe; 
  • echipamente și sisteme digitale / IT / AI de monitorizare al IAAM.

Durata de implementare a proiectului este de 20 luni, iar valoarea acestuia este de 8.748.945,4 lei cu TVA. Proiectul va fi finanțat în proporție de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza