Proiect de restaurare pentru Castelului Banffy din Răscruci!

by Christian Suciu

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat implementarea proiectului de restaurare a Castelului Banffy din satul Răscruci, comuna Bonțida. Scopul proiectului este de a conserva și a pune în valoare monumentul arhitectonic prin finanțare europeană nerambursabilă și transformarea cestuia într-un centru cultural pentru dezvoltarea întregii zone.

” Consiliul Județean Cluj își propune prin intermediul acestei investiții realizarea unui Centru Cultural reprezentativ pentru județul Cluj, cu standarde ridicate de finisare și dotare, și cu funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și vizitarea de către publicul larg.

La etajul imobilului va fi amenajată o bibliotecă/mediatecă, o sală multifuncțională pentru activități culturale, precum și o sală de curs și un birou de cercetare și unul administrativ. Totodată, la subsol va fi organizat un spațiu expozițional. Beneficiile proiectului sunt multiple, contribuind semnificativ la dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin creșterea atractivității acesteia din punct de vedere turistic.” au transmis reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

clujean 01/08/2023 - 11:59

Am crezut ca numa aia de la stiridecluj is varza, dar nici cu voi nu mi-e rusine. In articol e vorba de castelul din Rascruci si voi puneti poza cu castelul din Bontida. Tare frate !

Raspunde
clujean 02/08/2023 - 16:21

Multumesc ca v-ati prins! Tot e ceva :))

Raspunde

Comenteaza