Profesorul Constantin Dulcan: ”Avem nevoie de o nouă conștiință, o nouă gândire, o nouă paradigmă și o nouă spiritualitate”

by Cristina Mihaila

Început de săptămână plin de sfaturi și poezie pentru cititorii  din Cluj Napoca. Nu mai puțin de trei cărți au fost lansate într-un decor intim și plin de trăiri. Explicații despre legătura noastră cu universul, importanța gândirii pozitive sau cum am putea învăța să ne înțelegem trăirile au fost numai câteva dintre ideile promovate pe tot parcursul serii.

”Avem cu toții loc pe planeta noastă albastră dacă, în loc să o exploatăm, s-o agresăm, o vom trata civilizat, așa cum noi înșine dorim să fim tratați de către cei lângă care trăim. Am speranța că, așa cum omenirea a creat căile de autodistrugere, va găsi și înțelepciunea de a se salva”, sunt cuvintele  profesorului Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru recunoscut pentru stilul său de a transforma cuvintele în opere de artă și de a transmite emoții indifderent de subiectul abordat. Acesta s-a aflat la Cluj pentru câteva zile pentru a-și promova ultima apariție editorială ,,Creierul și mintea universului,,

În cadrul evenimentului ”Puterea minții”,  profesorul Dulcan a explicat că ”fiecare dintre noi își are locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivația de a fi și calea de eliberare și de salvare. Avem nevoie de o nouă conștiință, o nouă gândire, o nouă paradigmă și o nouă spiritualitate”.  

Prelegerea a fost urmată de lansarea a două cărți din colecția Noua Spiritualitate pe care domnia sa o coordonează la Editura Școala Ardeleană.

Cristina Ferendino, „Prietenia Polianei. Motivele de recunoștință ale unui psihoterapeut”

Evenimentul a fost încheiat de maestrul Dorel Vișan care a recitat una din poeziile sale și care a reușit să ajungă până la inimile publicului.

Dumitru Constantin Dulcan  este medic neurolog şi psihiatru, autor de literatură filosofică şi metafizică. Este cunoscut în special pentru lucrarea „Inteligenţa materiei”, distinsă în 1992 cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”. În această carte, publicată în 1981, autorul încerca să arate că „știința deținea, deja, dovezile existenței lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii”. Autorul susține că sistemul nervos nu este singura structură capabilă de a prelucra informație la nivelul organismelor vii și admite existența, la nivelul tuturor celulelor, a unei structuri care suplinește funcția sistemului nervos.

De profesie medic militar, cu specializările neurologie și psihiatrie, Dulcan și-a legat numele de Spitalul Militar Central din București, unde a condus secția de neuropsihiatrie, apoi clinica de neurologie, având gradul militar de general de brigadă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza