Profesorul clujean Marius Balo a lansat un apel umanitar în cadrul emisiunii Prima News pentru a ajuta un conațional întemnițat la peste 7000 de kilometri distanță, în condiții precare

by Christian Suciu

Profesorul clujean, Marius Balo continuă greva foamei pentru a atrage atenția asupra cazului Alinei Apostol, întemnițată de 6 ani în China, în condiții extrem de precare, pentru activități de fraudă bancară. Acesta a declarat, în cadrul emisiunii Prima News cu Ciprian Aron, că tot ce este nevoie pentru a începe procedurile de repatriere în vederea executării restului pedepsei este un număr de cont pe care care ministerul să-l trimită familiei Alinei pentru plata amenzii.

”Sunt în a 18-a zi de greva foamei in încercarea de a sensibiliza autoritățile noastre cu privire la drama Alinei Apostol. Este nevoie de un număr de cont pe care ministerul să-l poată trimite familiei. Va reamintesc, Alina a fost întemnițată pe nedrept la 13 ani și jumătate, este de 6 ani de zile în închisoarea din China, într-o provincie îndepărtată unde nu sunt alți străini. Ea trăiește împreună cu localnicele și este într-o stare deosebit de precară. I-au căzut dinții din gura de la inaniție.”, a declarat clujeanul Marius Balo, în cadrul emisiunii Prima News cu Ciprian Aron.

VIDEO:

Alina Apostol a fost arestată în 2017 și condamnată în 2019 la 13 ani și 6 luni de închisoare, iar potrivit lui Marius Balo, condițiile aspre de detenție în care este ținută i-au cauzat probleme grave de sănătate. În semn de solidaritate pentru cauza ei, profesorul clujean ce și-a petrecut 8 ani din viață sistemul de penitenciare chinezesc, a intrat în greva foamei pentru a îndemna autoritățile să ia măsuri privind aducerea ei în țară pentru a-și ispăși restul pedepsei în condiții de viață mai bune.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza