Profesorii clujeni, îndemnați să își declare veniturile obținute din meditații. ANAF demarează un proiect pilot

by admin

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că intensifică, în anul 2022, activitățile de îndrumare și asistență în domeniul fiscal, manifestându-și în acest sens rolul activ pentru sprijinirea contribuabililor în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale ce le revin. Astfel, ANAF va derula mai multe proiecte pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea și informarea contribuabililor despre obligațiile fiscale. Obiectivele acestora sunt creșterea gradului de informare și stimularea conformării fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru următoarele categorii de contribuabili:

  • cadre didactice și alte persoane ce pot obține venituri din meditații,
  • persoane care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor,
  • persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală.

Un prim proiect se numește „Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ” și se va desfășura, pentru început, în județele Cluj și Sibiu. Potrivit ANAF, proiectul urmărește „identificarea unor instrumente de lucru în zona conformării voluntare în cazul cadrelor didactice și a altor persoane care prestează servicii de meditații, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung”.

Cel de al doilea proiectul-pilot privește impozitarea veniturilor din chirii și se va desfășura în județele Brașov și Constanța, în timp ce proiectul privind impozitarea activităților de înfrumusețare va fi implementat în București și în județul Ilfov.

În perioada imediat următoare ANAF va transmite informări către categoriile de persoane vizate, pentru a le fi aduse la cunoștință obligațiile declarative și de plată. Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale corect și la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la nr. 031.403.91.60. Pentru a solicita informații personalizate privind situațiaf iscală,contribuabilii pot utiliza serviciul Spațiul Privat Virtual.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza