Profesor clujean: Domnul Cîmpeanu îi invită public pe cei care n-au nicio vină, dar care habar n-au nici ce, nici cum să predea. „Poftiți în sistem!”

by Oana Spiru

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că nu crede că va putea crește salariile profesorilor în urma rectificării bugetare. Acesta a explicat că această creștere nu este o prioritate.

În urma declarațiilor făcute de către Sorin Cîmpeanu, atât elevii, cât și profesorii trag un semnal de alarmă.

Elevii susțin că prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient.

„Acesta nu a dovedit de-a lungul timpului faptul că are în prim-plan bunăstarea elevilor sau a profesorilor, periclitând constant asigurarea unui sistem de învățământ calitativ. În acest sens, solicităm revocarea din funcție a ministrului Sorin Cîmpeanu având în vedere dezinteresul constant față de educație și lipsa de respect acordată activității cadrelor didactice”, spun elevii, conform mediafax.ro

În același timp, profesorul Gabriel Braic, îi solicită ministrului Sorin Cîmpeanu să se gândească de două ori și să să găsească soluții.

„Li se spune salahori. În trecut se ocupau de repararea cetăților sau a drumurilor pentru Poarta Otomană. Azi sunt muncitorii necalificați, buni la toate. Și la nimic. Pe șantierele patriei. Ce face ministrul prin decizia de a amâna a doua oară creșterea legală a salariilor din învățământ? Ei bine, face două lucuri. În primul rând, deschide și mai larg ușile școlilor pentru salahorii slab pregătiți. Sau deloc. În consecință, actul educațional va fi anemic, maladiv chiar. Da. Domnul Cîmpeanu îi invită public pe cei care n-au nicio vină, dar care habar n-au nici ce, nici cum să predea. „Poftiți în sistem!” pare să le spună. În al doilea rând, întoarce spatele profesioniștilor, profesorilor cu experiență, cu vocație, care oricum muncesc din greu în șantierul educației încercând să construiască oameni. Și poate tocesc același costum de zeci de ani la catedră. Măcar astfel se aseamănă cu geniul eminescian din Scrisoarea I: „Iar colo bătrânul dascăl, cu-a lui haină roasă-n coate, / Într-un calcul fără capăt tot socoate şi socoate.” Îi solicităm domnului ministru să se gândească de două ori. Și să găsească soluții!”, declară profesorul Gabriel Braic pentru Servus, Cluj!

Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la 1 septembrie 2020, creșterea fiind însă amânată pentru 1 septembrie 2021, astfel aceasta reprezentând cea de-a doua amânare a măririi remunerațiilor.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Tz D 23/08/2021 - 20:50

Lasă gargara nene, vrei sa muncești te vaccinezi, e gratis. Este opțiune ta, dar poți sa te faci și cioban, sa le predai oilor. In alta ordine de idei, sunt și așa o droaie de neaveniții și netalentați, care s-au aciuat in invatamant fără nicio chemare. Doi trei in plus tot aia…

Raspunde
tudy 24/08/2021 - 11:18

jos de la Guvernare cu DILETANTII!! DISCRIMINARE pe fata..cum sa imparti copii in vaccinati si nevaccinati..iar aceia vaccinati sa aiba toate dreptruile..CHIAR NU VA ESTE RUSINE SA VA BATETI JOC DE FIBRA NATIONALA –INCOMPETENTILOR Unde sunt autoritatuile statului platite din banii nostrii de ce nu se implica in aceastA discriminare odioassa!! Cei vaccinati pot oricand sa fie purtatori de mutatia DELTA si sa o raspandeasca exact ca si un nevaccinat…Chiar v-a luat Dumnezeu MINTILE!! As tea sunt solutii????

Raspunde

Comenteaza