Principalele NEREGULI constatate după controalele ITM din Februarie

by Christian Suciu

Inspectoratele teritoriale de muncă au început să întreprindă controale la finalul lunii februarie ca parte a Campaniei Naționale privind combaterea muncii nedeclarate în urma cărora au aplicat sancțiuni corespunzătoare a căror valoare se ridică la 1.3 milioane de euro. Inspectorii au urmărit respectarea prevederilor legale în ce privește relațiile de muncă iar printre principalele neregului identificate în urma controalelor se numără:

  • nerespectarea dispozițiilor  legale privind repausul săptămânal;
  • neacordare spor pentru munca in zi de repaus săptămânal;
  • nerespectarea dispozițiilor  legale privind sărbătorile legale;
  • nerespectarea obligației de a completa dosarele de personal ale salariaților.

” Numărul mare de persoane
depistate în situații de muncă nedeclarată, pentru care au fost sancționați 254 de angajatori cu amenzi în valoare totală de peste 1.300.000 de euro, ne îngrijorează și ne determină să intensificăm controalele în sectoarele cu incidență mare a acestui fenomen negativ pentru societate. Îmbunătățirea cooperării dintre Agenția Națională de Administrare Fiscală și Inspecția Muncii reprezintă un obiectiv asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în contextul reformelor politicii fiscale, ca premisă pentru creșterea veniturilor fiscale și reducerea decalajului fiscal la TVA.” a transmis Dantes Nicolae Bratu, inspectorul general de stat.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

toth jotzobag 17/03/2022 - 09:50

Lasati abureala! Toata lumea care are cat de cat habar de ce se intampla STIE ca aceste controale se fac doar ANUNTAT si UNDE TREBUIE, adica acolo unde inspectorii AU VOIE SA CONTROLEZE…

Raspunde

Comenteaza