Primul concert de operă-test din România, la Cluj-Napoca. Premierul și-a dat acordul

by Oana Spiru

Autoritățile din orașul Cluj-Napoca vor să organizeze primul concert test cu public în interiorul unei instituții, iar evenimentul, un show de operă, ar putea avea loc luna aceasta. Autoritățile locale au discutat deja cu premierul României, Florin Cîțu, care și-a dat acordul, iar singura condiție pentru spectatori este să prezinte dovadă că sunt vaccinați.

Data pentru acest concert test va fi stabilită curând, scrie tvr.ro.

Ministerul Culturii va decide numărul de participanți, în timp ce reprezentanții Operei Române din Cluj vor anunța ce piesă va fi pusă în scenă.

Orașul Cluj-Napoca este pe primul loc în țară în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate. Peste 267.000 de clujeni au fost deja imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Pe 27 martie, la Barcelona a avut loc un concert pilot la care au participat 5.000 de persoane. Oamenii au purtat măști de protecție, însă nu au respectat distanțarea socială. La două săptămâni după eveniment, toți spectatorii au fost testați PCR și doar 6 au fost depistați pozitiv. Organizatorii spun că patru dintre ei nu s-ar fi infectat în timpul concertului.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Vești bune! Se redeschide Opera Română din Cluj-Napoca din 15 mai. Concertul va fi cu PUBLIC 07/05/2021 - 18:36

[…] Artiștii vor reveni pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca începând cu data de 15 mai 2021. Opera Națională Română din Cluj-Napoca pregătește o serie de patru evenimente, începând cu o premieră prezentată în cadrul […]

Raspunde

Comenteaza