Primul autobuz electric românesc, poate fi vizionat la evenimentul Smart Mobility Cluj

by Cristina Mihaila

Primul autobus 100% electric produs in Romania, la Baia Mare, este expus la Cluj în cadrul evenimentului Smart Mobility Cluj din data de 24 iulie a.c. Produsul a fost lansat oficial pe piața din România în data de 13 mai a acestui an. 

“ Știm că publicul participant aici este deja obișnuit cu utilizarea autobuzelor electrice. Cu ocazia Smart Mobility Cluj, are ocazia să vadă cum arată și autobuzul nostru. 

Evaluările în urma sesiunilor din Oradea și Brăila, cum am mai spus, au fost foarte bune atât din punct de vedere tehnic cât și cu referire la estetica exterioară și interioară. Zilele acestea ni se vor transmite și ultimele date tehnice centralizate de compania de transport local Făgăraș, toate datele culese de dânșii în perioada de test fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus e-UpCity. Știm deja că au punctat nota maximă la capitole precum confort pasageri, manevrabilitate, vizibilitate, accelerație/sistem de franare, cutie de viteze”, declară Lucian Varga, Directorul general al companiei producatoare.

Prototipul e-UpCity 100% electric are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Cu arhitectura sa modernă și profilul ECO (ECOlogic & ECOnomic) poate răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi și poluante, dar și solicitărilor de optimizare a costurilor. Este o soluție alternativă și competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban. 

Prețul de achiziție al unui model e-UpCity pornește de la 350.000 euro. Este o referință pentru că funcție de configurația și dotările solicitate de utilizator acesta crește.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza