Primarul Emil Boc a anunțat un maraton al vaccinării la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc luna viitoare

by admin

UPDATE: Potrivit reprezentanților UMF Cluj-Napoca, maratonul vaccinării va fi organizat în centrul de vaccinare ce urmează a fi amenajat în Sala Polivalentă din Cluj.

„Imunizarea prin vaccinare salvează milioane de vieţi în fiecare an şi este recunoscută pe scară largă drept una dintre cele mai reuşite măsuri de prevenţie pentru păstrarea sănătăţii. Cu atât mai mult, în aceste vremuri complicate, noi, în calitate de promotori ai sănătății, ne considerăm responsabili de informarea corectă și mijlocirea accesului populației la vaccinul anti COVID-19. Prin acest maraton, vom putea veni în sprijinul populației care își dorește să revină la viața de dinainte de pandemie și, totodată, îi vom putea mobiliza pe cei indeciși și le vom oferi acces celor care nu au avut posibilitatea să se programeze prin metodele puse la dispoziție până acum”, a explicat Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj-Napoca.

Pe lângă instituțiile administrative locale și județene, parteneri în această inițiativă vor mai fi și spitalele universitare din Cluj-Napoca, Colegiul Medicilor Cluj și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj.

„Fiind un eveniment de mare anvergură, în care se vor investi resurse umane, materiale și logistice însemnate, ne bucurăm de susținerea oferită de autoritățile locale și județene și orice formă de sprijin va fi bine-venită și foarte apreciată. Sperăm că astfel vom putea oferi un exemplu și pentru alte orașe din țară și vom contribui cu succes la stoparea pandemiei care ne-a afectat viețile de mai bine de un an de zile”, a mai precizat rectorul UMF. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: După succesul înregistrat de maratonul vaccinării de la Timișoara, și la Cluj-Napoca va fi organizat un eveniment similar. Primarul Emil Boc a anunțat că la Cluj maratonul vaccinării va avea loc în weekend-ul 14-16 mai, în parteneriat cu UMF Cluj-Napoca.

„Am discutat și cu Universitatea de Medicină și Farmacie, și cu colonelul Gheorghiță, cu Prefectura, cu partenerii de bază, și îl vom avea la Cluj-Napoca. Vom anunța în perioada imediat următoare și vom avea trei zile în care, zi și noapte, oamenii vor putea să se vaccineze fără planificare, doar cu buletinul, pe multe fluxuri. Și după aceea rapelul va fi în 4-6 iunie”, a declarat primarul la un post local de radio.

La maratonul vaccinării va fi utilizat serul produs de Pfizer, astfel că va putea fi imunizată orice persoană de peste 16 ani, în baza cărții de identitate, fără programare. Minorii cu vârsta peste 16 ani trebuie să fie însoţiţi de părinte/tutore, care va trebui să îşi dea acordul în scris. 

La Timișoara, în cele trei zile ale maratonului, au fost vaccinate peste 6.700 de persoane. Evenimente similare urmează a fi organizate și în Capitală, dar și în alte orașe din țară.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza