Primarul comunei Valea Ierii, demis din funcție după ce a fost condamnat penal

by admin

Comuna Valea Ierii a rămas fără primar. Edilul Gabriel Duma a fost demis din funcție de prefectul județului Cluj, după ce a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu.

„Azi a fost emis Ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Valea Ierii, județul Cluj, al domnului Duma Gabriel- Alexandru, ca urmare a condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, a transmis prefectul Mircea Abrudean. 

Gabriel Duma a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu. El a fost acuzat că a decontat zeci de mii de lei pentru lucrări la stadionul comunal, lucrări care nu au mai fost executate niciodată. Între lucrările care au fost plătite, dar nu au fost executate, se numără mai multe terenuri de sport, amenajarea unor alei de parc și terenuri de joacă pentru copii.  Contravaloarea acestor lucrări a fost estimată la peste 21.600 lei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza