Primarul Boc felicită administrația din Florești pentru participarea în proiectul ”Vinerea Verde”! Boc:” Un primar cu mintea deschisă s-a raliat la acest proiect.”

by Christian Suciu

Primarul Clujului, Emil Boc, a transmis felicitări Primarului Comunei Florești, Bogdan Pivariu, pentru alăturarea în proiectul ”Vinerea Verde” ce va permite locuitorilor floreștiului să circule gratuit cu mijloacele de transport în comun în zilele de Vineri.

”Vreau să le spun clujenilor că începând de vineri, 3 martie 2023, pot să circule fără bilet, adică gratuit, în Florești și Cluj-Napoca fără niciun fel de probleme. Asta, datorită faptului că municipiul Cluj-Napoca a implementat demult acest proiect, iar de astăzi, un primar cu minte deschisă, mă refer la Bogdan Pivariu, s-a raliat la acest proiect și a înțeles că în schimbul unei sume de bani din bugetul local extinde în favoarea cetățenilor posibilitatea de a circula gratuit în ziua de vineri.

Bravo lor! Felicitări Floreștiului! Așteptăm și celelalte comune din zona metropolitană să facă parte din acest program. Depinde de voința politică și financiară pentru că trebuie să ia o decizie în consiliul local și sunt convins că o vor putea face. Noi la Cluj-Napoca scoatem cel puțin 500 de mașini în fiecare dimineață prin autobuzele școlare. Dacă mai adăugăm și Vinerea Verde facem un pas pentru viața mai bună și sănătoasă a fiecăruia.” a declarat edilul clujean în cadrul unei intervenții radiofonice pentru un post local.

Liniile care intră în ”Vinerea Verde”:

  • M21: Bucium – Florești Cetate;
  • M22: Bucium – Șesul de Sus;
  • M23: Calea Florești – Luna de Sus;
  • M24: Bucium – Florești/Fermă;
  • M25: Bucium – Tăuți; M26: Cluj-Napoca- Florești Cetate.

Primarul Clujului a atras atenția că prin acest proiect precum și prin amenajarea spațiilor verzi sau diminuarea numărului de mașini poluante orașele pot găsi soluții semnificative în combaterea fenomenului poluării urbane.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Comenteaza