Primăria Florești ia măsuri după incendiile din ultima perioadă: va amplasa 25 de hidranți noi în comună

by admin

Primăria Florești ia măsuri după incendiile izbucnite în ultimele luni la mai multe blocuri de locuințe. Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că pe mai multe străzi din comună vor fi instalați 25 de noi hidranți supraterani. De asemenea, edilul face apel la responsabilitatea cetățenilor.

„Stop incendiilor!!!! 

Lansăm un apel la responsabilitate și responsabilizare a cetățenilor în modul de exploatare a spațiilor din blocurile de locuințe. Prevenirea incidentelor nefericite ține în principal de seriozitatea noastră a tuturor. Presupuse «grătare în balcon», instalații ambientale și electrice improvizate sau surse de foc lăsate nesupravegheate pot produce tragedii care trebuie prevenite! Incendiile înregistrate în comuna Florești în ultimele luni au evidențiat o serie de zone cu imobile de locuințe vulnerabile la capacitatea de reacție și intervenție a autorităților în cazul unor astfel de incidente, dar și situații de comportamente vecine cu inconștiența, care distrug vieți și produc pagube.

Independent de situațiile proiectelor construite până acum, în urma analizelor efectuate împreună cu reprezentanții Companiei de Apă Someș și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, am decis locațiile pentru instalarea a 25 de noi hidranți supraterani în comuna Florești, pe mai multe străzi, inclusiv în zonele afectate de incidentele regretabile din acest an, și am demarat procedurile necesare în acest sens”, a transmis Bogdan Pivariu pe rețelele de socializare.

Un incendiu violent a izbucnit la începutul lunii aprilie la un bloc de locuințe de pe strada Porii. În urma incendiului, opt apartamente au fost distruse și zeci de persoane au rămas fără o locuință.

Peste numai câteva săptămâni un alt incendiu a izbucnit la un bloc de pe strada Stejarului, din cauza unei lumânări lăsate nesupravegheate. Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost rănit și a ajuns la spital.

Un alt incendiu a avut loc duminică, pe strada Fagului. De această dată flăcările au izbucnit din cauza unui grătar electric lăsat nesupravegheat pe balcon. Flăcările au distrus acoperișul mansardei, dar și două apartamente de la etajele superioare ale blocului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza