Primăria cumpără încă 18 autobuze electrice. Vor circula în zona metropolitană

by admin

Primăria Cluj-Napoca va investi peste 14 milioane de euro pentru a achiziționa încă 18 autobuze electrice și 47 de stații de reîncărcare pentru mașini electrice. Proiectele au fost depuse în parteneriat cu Primăria Florești și vor fi finanțate prin PNRR.

„Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” a fost depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

Prin dezvoltarea sistemului care utilizează autobuze electrice în transportul public urban în municipiul Cluj‐Napoca se urmărește:

  • scăderea emisiilor poluante de CO2 produse de transportul public urban datorită unei eficienței energetice ridicate;
  • reducerea nivelului de zgomot și îmbunătățirea purității aerului, pentru adoptarea actualelor norme și directive ale UE;
  • reducerea consumului de resursele primare din combustibili fosili;
  • exploatarea sustenabilă a flotei de transport urban de călători;
  • creșterea gradului de confort al călătorilor.

Obiectivul municipalității este ca până în 2028, întreaga flotă de transport public care circulă în Cluj-Napoca să fie alcătuită din mijloace de transport nepoluante”, a transmis primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza