Primăria Cluj-Napoca a aprobat bugetul local pentru 2023! 618 milioane de euro vor fi investiți în proiectele Clujului din acest an

by Christian Suciu

Bugetul local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat oficial astăzi de către primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă iar suma totală ce va fi învestită în proiectele municipiului în 2023 se ridică la 618 milioane de euro. Proiectul care se bucură de cea mai mare finanțare din noul buget aprobat este cel al metroului, pentru care vor fi alocate 132 de milioane de euro.

” În esență, prin acest proiect de buget urmărim consolidarea statutului Clujului ca primul oraș din România în materie de calitate a vieții, după principiul «cele bune să se adune și cele rele să se spele», dacă sunt. De asemenea, să continuăm cele trei elemente fundamentale care fac un oraș atractiv, și anume infrastructură, educație și calitate a vieții prin intermediul viziunii verde și digitale. În baza acestor axe fundamentale urmărim continuarea proiectelor majore ale Clujului care vor permite orașului să treacă într-o altă ligă de dezvoltare și de a pregăti orizontul anilor 2030-2050. Obiectivul nostru este să menținem acest oraș atractiv pe termen mediu-lung.” a declarat în cadrul conferinței edilul clujean.

Față de anul precedent, bugetul municipiului Cluj-Napoca a crescut cu 49,94% iar din totalul bugetului 332 de milioane au fost alocate secțiunii de dezvoltare iar alte 286 de milioane de euro au fost alocate secțiunii de funcționare. Din bugetul pentru dezvoltare, metroul primește cea mai mare finanțare, de 39,7%, în timp ce 17% va fi alocat domeniului transporturilor, 14,7% din acesta vor fi alocate domeniului ” cultură, recreere și religie” iar 10,95% vor contribui la finanțarea proiectele pentru locuință, servicii și dezvoltare publică.

Împărțirea bugetului pentru dezvoltare 2023:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza