Primăria a lansat un concurs internațional de soluții pentru modernizarea Liceului „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca

by admin

Primăria Cluj-Napoca a lansat primul concurs internațional de soluții pentru modernizarea și extinderea infrastructurii școlare din municipiu. Un prim proiect vizează modernizarea Liceului „Nicolae Bălcescu”, proiect care face parte dintr-un program amplu de investiții în educație, prevăzut în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030.

„Ne propunem să lansăm 10 concursuri de soluții pentru modernizarea unor școli și licee din oraș, care să aibă ca rezultat o nouă viziune asupra modului în care se investește în infrastructura educațională.

În urma acestui concurs vom moderniza și străzile adiacente după conceptul de walkable city și un tronson al Canalului Morii (str. Argeș). După finalizarea concursului, împreună cu echipa de proiectare declarată câștigătoare de către juriu, sub egida CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică, va fi demarat și un proces de consultare cu elevii, părinții și profesorii liceului, dar și cu publicul interesat, pentru a gândi împreună cum va arăta școala viitorului”, au explicat reprezentanții primăriei clujene.

Concursul de soluții are drept scop selectarea celei mai bune soluții în vederea extinderii și amenajării Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca și a străzilor adiacente, pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare. Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Premiile acordate în cadrul concursului de soluții:

  • Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 2.499.780 RON, fără TVA
  • Premiul II: 83.000 RON
  • Premiul III: 41.500 RON

Te-ar putea interesa si

Comenteaza