Primăria a lansat concursul de soluții pentru Parcul Bună Ziua. Premiile se ridică la 2,5 milioane de lei

by admin

Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România au lansat concursul de soluții pentru atribuirea contractului de proiectare a parcului Bună Ziua, a anunțat primarul Emil Boc pe rețelele de socializare. 

„Proiectul face parte din strategia municipiului privind Clujul Verde, care nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care ne-am încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi.

Cluj-Napoca a fost selectat recent ca parte a Misiunii europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, alături de mari capitale și orașe europene. Obiectivul municipalității este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze sau să extindă peste 190 ha de spații verzi. Viitorul parc din cartierul Bună Ziua reprezintă piesa lipsă din rețeaua verde a orașului. Astfel, în urma acestui proiect se dorește amenajarea unui nou spațiu verde pe o suprafață de aproximativ 10 ha, de-a lungul pârâului Becaș”, a scris edilul Emil Boc.

În ceea ce privește funcționalitățile parcului, acestea se vor concretiza în crearea de noi locuri de relaxare și joacă pentru copii, alei velo-pietonale, spațiu polivalent pentru manifestări și activități culturale și civice, astfel încât să îndeplinească cerințele cetățenilor care locuiesc în cartierul Bună Ziua și nu numai.

Premiile care vor fi acordate sunt următoarele: 

  • Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 2.375.000 RON, fără TVA
  • Premiul II: 75.000 RON
  • Premiul III: 50.000 RON

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Emil Bec 22/06/2022 - 06:08

Practic sunt malurile raului…frumos parc, glumetilor, o limba de pamant!

Raspunde

Comenteaza