Prima saptama de scoala: reguli stricte la intrare, haos la iesire

by Cristina Mihaila

Cand intra in scoala, regulile sunt clare pentru elevi. Poarta masca, se dezinfecteaza, se pun in banca lor si pastreaza distanta inclusiv in pauze. La iesire, in schimb, ce vedem pe la portile scolilor seamana foarte mult cu ceea era si inainte de pandemie: elevi care ies nerabdatori, in grupuri si grupulete, parinti care asteapta pe trotuare si, inevitabil, multe masini. Multe masini!

Părinţii se împart în două categorii, cei care spun că aglomeraţia este inevitabilă, pentru ca sunt obligati sa-si ia copiii zilnic de la scoala şi cei care sunt nemulţumiţi de lipsa organizării, dar si de comportamentul celorlalti parinti.

Lângă o maşină, pe marginea străzii, un tată îşi aşteapta fetiţa. „În cazul meu, trebuie să mă duc şi la clădirea de lângă, la grădiniţă, să îl iau pe băiat şi nu îl pot pune dimineaţa la autobus singur. Sunt nevoit să vin cu maşina, să îl aduc şi să-l duc. Din păcate nu putem evita aglomeratia”, spune acesta.

Pe cealaltă parte a străzii, o bunică asteapta si ea nepotii, dar e nemulţumită de ce se întâmplă. „Indiferent de şcoală, situaţia e aceeaşi. Părinţii în loc să stea la depărtare, pe cealaltă parte a străzii, de unde îi pot urmări mai bine pe copii, se duc fix la intrarea şcolii. Toţi stau grămadă. Soluţia ar fi să nu iasă toţi elevii în acelaşi timp, părinţii să fie mai responsabili şi să fie mai multe autobuse şcolare, pentru că şi în interiorul acestora e aglomeraţie”, spune femeia.

 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza