Prima academie din Europa creată de elevi pentru elevi, la Cluj-Napoca: „Ne propunem să desființăm miturile că doar unii oameni pot face o schimbare”

by Oana Spiru

Elevii unei școli private din Cluj-Napoca au pus bazele “ThinkUp Academy”, o organizație al cărei scop principal este acela de a cultiva și stimula interesul elevilor față de implicarea lor în propria educație și în comunitate, prin intermediul unor proiecte socio-economice. Academia oferă tinerilor antreprenori oportunitatea să creeze proiecte cu impact educațional, prin sprijinul primit de la mentorii din cadrul academiei.

Lansarea oficială a “ThinkUp Academy” are loc în mediul online, și include mai multe live-uri, pe paginile de Facebook și Instagram ale organizației, prin intermediul cărora elevii implicați vorbesc despre ariile de expertiză și despre ce va presupune mentoratul și sprijinul oferit de academie.

Cum vor fi ajutați elevii?

Echipa din spatele “ThinkUp Academy” e formată din 17 absolvenți și actuali elevi ai Transylvania College, dar și din experți din diferite domenii. Pe lângă aceste sesiuni de mentorat, academia oferă și cursuri personalizate sub formă de ateliere și conferințe. Printre cele mai mari proiecte ale ThinkUp Academy se numără și “International Youth Summit of Transylvania”, o conferință internațională de dezbateri. Academia este dedicată elevilor din întreaga lume cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Ce fel de proiecte pot fi sprijinite prin intermediul academiei?

Sunt mulți elevi în toată lumea care vor să se implice în comunitățile lor, dar poate că nu știu cum să înceapă un proiect. De exemplu, elevi care vor să organizeze diferite cluburi pentru tineri (cum ar fi cluburi de implicare civică, de educație juridică, de lectură) sau să pună la cale diverse evenimente (colectare de deșeuri, ateliere de dezvoltare personală sau de divertisment). Membrii “ThinkUp Academy” își propun să îi ajute pe aceștia, dar și pe toți cei care au orice alte idei.
“Noi vrem să le oferim elevilor oportunități care să servească dezvoltării lor personale. La academie dorim să schimbăm mentalități și să construim o rețea de tineri antreprenori sociali, oferind mentorat unu la unu pentru fiecare elev și împărtășind din experiențele noastre. Ne propunem să evidențiem importanța implicării în comunitate și să desființăm miturile că doar unii oameni pot face o schimbare”, a explicat Erik Birinyi, directorul și fondatorul “ThinkUp Academy”, elev în clasa a XII-a (Year 13) la Transylvania College.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza