Președintele Iohannis: Dacă purtăm măști și păstrăm igiena facem posibilă ridicarea mai rapidă a restricțiilor

by admin

Klaus Iohannis a comentat miercuri, după ședința CSAT, evoluția epidemiei de coronavirus în țara noastră. Șeful statului a declarat că ne aflăm pe un platou, cu un număr de cazuri noi care a rămas constant în ultimele zile, dar respectarea măsurilor impuse de autorități va face posibilă ridicarea mai rapidă a restricțiilor.

„Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creșteri, urmate de scăderi, ceea ce înseamnă că ne menținem încă pe un platou. Vom depăși cu bine și această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenți și responsabili. Dacă purtăm măști, dacă păstrăm igiena și menținem distanța vom scădea foarte mult curba îmbolnăvirilor și, deci, vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții”, a explicat Klaus Iohannis.

Potrivit ultimului bilanț al autorităților, până acum în România au fost confirmate 18.594 de cazuri de COVID-19. Dintre persoanele diagnosticate, 12.162 au fost declarate vindecate și externate. Din păcate, 1.219 persoane și-au pierdut viața din cauza infecției cu noul coronavirus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza