Președintele Iohannis anunță lucrări pentru realizarea hubului umanitar de colectare a donațiilor către Ucraina

by Christian Suciu

În urma unei discuții a Președintelui Klaus Iohannis cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, acesta a tranmis că în prezent se fa efortuti ca hub-il umanitar cu donații pentru cei din Ucraina să poată fi pus în funcțiune cât mai repede.

” Am discutat (…) intensificarea asistenței umanitare, în special pentru Ucraina. Vreau să mulțumesc Președintelui Comisiei Europene pentru sprijinul acordat pentru înființarea în România a unei facilitati logistice, așa-numit hub umanitar, centru care permite colectarea și expedierea ajutorului umanitar internațional către Ucraina. Lucrăm pentru ca acest centru să funcționeze cât mai curând posibil.” a comunicat Președintele României.

Totodată acesta a menționat că platforma va pusă și la dispoziția Republicii Moldova.

” Este important de știut că acest hub va fi un centru mare. Hub-ul va permite centralizarea ajutorului și trimiterea acestuia în Ucraina, dar în opinia mea și în Moldova. (…) Hub-ul va funcționa destul de mult timp . Credem că, din păcate, situația din Ucraina va continua să se deterioreze și că nevoia de asistență va crește semnificativ. Cu siguranță vom lucra în etape și vom colabora cu Comisia Europeană. Este un hub logistic pentru ajutorul umanitar care va fi stabilit. sus sub umbrela RESC UE, deci sub umbrela ajutorului umanitar european.Romania va juca evident rolul de gazda;vom avea de indeplinit majoritatea sarcinilor.Va incepe sa lucreze in etape.Vom incepe cu o prima centru de ajutor și va continua să crească. În cele din urmă, va fi o activitate foarte mare și foarte complicată,pentru că va lucra cu toți actorii implicați în ajutorul umanitar.” a mai menționat Klaus Iohannis.

Acesta a conchis transmițând că se vor face toate eforturile necesare ca fiecare refugiat ucrainean să poată fi ajutat prin accesarea unor fonduri europene pentru a primi azil în România.

sursa:agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza