Președintele Consiliului Județean Cluj susține că tăierea finanțării pentru cele 6 spitale din PNRR este o greșeală! Tișe:” Nu trebuiau să reducă banii. Existau proiecte viabile ce puteau fi finanțate”

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a criticat în termeni aspri pierderea finanțării din PNRR pentru realizarea a 6 spitale românești din cauza riscului ridicat de realizare. În urma reducerilor, suma alocată dezvoltării infrastructurii spitalicești din România a scăzut cu 677 de milioane de euro.

” Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o crimă pentru sistemul sanitar. Clujul are cele mai mature două proiecte de spitale din țară:

  1. Spitalul Monobloc de Copii, care deservește întreaga Transilvanie și România.
  2. Centrul Integrat de Transplant Multiorgan – inimă, plămâni, ficat și rinichi – unic în România și SE Europei.

Institutul de Transplant Renal de la Cluj (subordonat MS) funcționează acum impropriu într-un pod, iar MS tace și fuge! Ambele proiecte ale CJC sunt în faza finală de LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE, nu în diverse faze inferioare! Guvernul trebuia să înlocuiască proiectele neviabile din listă cu aceste proiecte pe sănătate – fiind cele mai avansate din țară!!!Nu trebuia să reducă banii de la sănătate din PNRR! Existau proiecte viabile care puteau fi finanțate!”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, privind pierderea banilor pentru sănătate din PNRR.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza