Președintele Comisiei pentru Apărare, îngrijorat de războiul lui Putin ”Nu e o repetiție, ci chiar Premiera!”

by Christian Suciu

Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și securitate națională a Camerei Deputaților a transmis în cursul acestei zile că războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina a devenit o realitate înspăimântătoare în cuvântarea sa din cadrul Forumului Parlamentar de Informații și Securitate din București.

”Trăim vremuri istorice și nu există un moment mai bun pentru această întâlnire. (…) Astăzi s-au luat decizii istorice. Flancul estic este mai puternic ca niciodată. NATO și Europa sunt mai puternice ca niciodată. Suntem aici pentru declarăm scopul nostru comun, (…) să sprijinim Ucraina în lupta ei pentru supraviețuire, să restabilim pacea în Europa și să ne protejăm democrațiile. Fără îndoială că ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina și în această parte a Europei nu mai este o repetiție pentru Putin, este o premieră, iar după premieră, generațiile viitoare își vor aminti un lucru – orice vom face astăzi va fi pentru totdeauna ceea ce am făcut. Cred că suntem uniți și că vom putea rezista până la sfârșit.” a declarat Pavel Popescu.

Mai mult de atât, Președintele Foriumului Parlamentar de Informații și Securitate, Robert Pittinger, a condamnat în termeni aspri atrocitățile comise de Federația Rusă și a îndemnat la solidaritate cu poporul ucrainean. De asemenea, acesta a mulțumit atât civililor cât și ONG-urilor implicate în ajutorarea refugiaților prin haine, mâncare și cazare.

Pittinger s-a artătat de părere că viitorul aparține națiunilor libere care susțin Ucraina fără ezitare, nu doar pentru că este ceea ce trebuie făcut, ci pentru că văd amenințarea la adresa propriei libertăți.

sursa:agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza