Președintele Comisiei Europene Von der Leyen susține aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen

by Christian Suciu

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen a menționat, în discursul privind anual al acesteia privind starea Uniunii Europene, nevoia aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen ca urmare a practicilor dovedite de cele două state în gestionarea situației imigranților.

”Am intensificat protecţia frontierei. Agenţiile europene şi-au aprofundat cooperarea cu statele membre. Permiteţi-mi să mulţumesc, în special, Bulgariei şi României pentru că au fost în frunte – au prezentat cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările.

Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere.” a declarat Von der Leyen în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Anul trecut aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen a fost blocată în opoziției întâmpinate din partea Austriei și a Țărilor de Jos.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

sergiu 13/09/2023 - 16:54

Susține ??? SIIII..ZERO BARAT…..NU NE MAI ABURITI CU VRAJELI DE PARTENER STRATEGIC SI MERGEM CU VIZE IN STATE. IAR SCHENGHEN LA PASTELE CAILOR…..DEMISIA TUTUTUROR EUROPARLAMENTARILOR ROMANI SI A LUI JOHANNIS. ..PE LOC pentruacest ESEC MAJOR!!

Raspunde

Comenteaza