Premierul Ciucă, subliniază importanța solidarității europene de Ziua Europei

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Europei în care accentuează importanța solidarității statelor europene în fața actualelor amenințări ale războiului ce pot compromite pacea la nivel mondial.

”În timp ce până de curând mintea noastră era concentrată mai mult pe prosperitate, dezvoltarea economică, astăzi, din cauza agresiunii militare ruse din Ucraina la granițele noastre, la granițele Uniunii Europene, ne întoarcem la viziunea părinților fondatori ai Uniunii noastre. Declarația Schuman este la fel de relevantă astăzi: „Pacea mondială nu poate fi păstrată fără a depune eforturi creative proporționale cu pericolele care o amenință”. Acum, când spectrul războiului amenință din nou pacea mondială după perioada dificilă a unei pandemii, Europa dă dovadă de mai multă unitate și solidaritate ca niciodată și depune toate eforturile pentru a apăra pacea. Unitatea și coeziunea statelor membre, dar și reprezentarea intereselor noastre prin instituțiile UE sunt susținute de solidaritatea afișată de cetățenii noștri.” a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Mai mult de atât, acesta a evidențiat eforturile Uniunii de a gestiona pandemia de Coronavirus și pericolul acesteia în ultimii 2 ani.

” Datorită mobilizării la nivelul UE, România și toate celelalte state membre au rezistat să beneficieze de răspunsul european comun la criza provocată de pandemie, iar mecanismul european de redresare și reziliență reprezintă un sprijin valoros pentru a merge mai departe. Toate aceste eforturi vizează consolidarea designului european, cu deschidere către ceea ce își doresc cetățenii statelor membre. Propunerile conturate în ultimele luni, bazate pe dezbateri și dialog cu cetățenii la Conferința privind Viitorul Europei, indică o gamă largă de preocupări pentru viitor, de la schimbările climatice la sănătate, consolidarea economică, locurile de muncă, managementul migrației și rolul în lume a construcțiilor europene.” a mai adăugat Șeful executivului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza