Premierul Ciucă anunță că măsurile pentru reducerea cheltuielilor nu vizează reducerea salariilor sau tăieri la serviciile medicale sau de educație. Ciucă:” Să fie clar, nu ne atingem de serviciile medicale, de educație sau de reducerea veniturilor salariaților.”

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a transmis că măsurile ce urmează să fie luate de executiv pentru reducerea deficitului de 4,5 miliarde din buget nu vor viza reducerea cheltuielilor ce nu sunt strict necesare ce includ bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier însă nu vor afecta serviciile medicale, educaționale sau veniturile salariaților.

”Avem nevoie de analiză care să confirme concret situaţia şi modul în care putem să identificăm soluții. Am cerut să mi se prezinte de la Ministerul de Finanțe care sunt toate elementele care pot să stea la baza unei decizii. Dar deciziile vizează reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii, reducere a cheltuielilor pe mașini, pe mobilier, cheltuieli care pot să mai aștepte și să ne îndeplinim obiectivele de investiții.” a mai transmis Șeful Executivului.

Premierul a mai transmis totodată că nu s-a discutat implementarea măsurii ce prevede impozitarea veniturilor salariale mai mari decât cele ale președintelui în mediul privat, ci doar în cazul bugetarilor.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza