Premierul Cîțu ia în calcul redeschiderea restaurantele și hotelurilor, de la 1 iunie, la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate

by Oana Spiru

Guvernul ia în calcul ca restaurantele și hotelurile să fie deschise, de la 1 iunie, la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate. Premierul Cîțu: Putem vorbi și de evenimente private permise doar pentru cei vaccinați.
Șeful Executivului a mai precizat că niciun județ nu mai este în scenariul roșu, iar campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm susținut. ”București, Cluj, Timiș, Constanța, toate au peste 20% rată de vaccinare.

Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide mai mult”, a mai declarat premierul.

Principalele declarații ale prim-ministrului, pubicate de biziday.ro:

La București, Cluj, Timiș, Constanța, toate au peste 20% rată de vaccinare. Cluj-Napoca 34%, București are 30%. În orașe avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide mai mult.

Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea redeschide mai mult. (La ce măsuri ne putem aștepta?) Pentru sezonul estival, putem să ne așteptăm să nu purtăm mască la plajă, la munte, în drumeții.

Putem să ne așteptăm la facilități pentru persoanele vaccinate. De exemplu, restaurante și hoteluri care funcționează la capacitate 100% pentru persoanele vaccinate. Putem vorbi și de evenimente private permise doar pentru cei vaccinați. (Vorbim și de nunți?) Da, am spus evenimente private doar cu persoane vaccinate. Nu avem o formulă, dar dezbatem o asemenea propunere.

Pentru renunțatul la mască, aș aștepta să vină 1 august și mai vedem atunci.

(La mare, s-ar putea vorbi despre deschiderea localurilor toată noaptea pentru persoane vaccinate?) Este nevoie de responsabilitate. Am văzut în weekend câțiva operatori economici neresponsabili. Voi avea o vizită la Constanța și o sa mai discutăm.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza