Premierul Ciolacu vrea revizuirea propunerilor de limitare a plăților cash

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, ca urmare a discuțiilor cu mediul de afaceri și reprezentanții băcnilor, că în prima ședință de guvern vor fi revizuite propunerile ANAF și ale Ministerului Finanțelor legate de cash

”Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători şi de oamenii simpli, fără excepţie. În ultimele zile am avut mai multe discuţii cu aceştia, cât şi cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii sistemului bancar. Şi mi-au spus anumite lucruri de bun simţ legate de măsurile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash. Aceşti oameni nu sunt evazionişti, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această ţară! Prin urmare, în prima şedinţă de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcţie greşită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern.”, a declarat pe Facebook, Premierul Ciolacu.

Potrivit acestuia, actualele limite vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice, cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

”Am însă un mesaj pentru evazioniştii care au profitat de această discuţie din spaţiul public: voi veni peste voi! Voi veni şi vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituţiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Aşa cum am început războiul cu cei care distrug vieţile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veţi scăpa.”, a mai adăugat Șeful Executivului.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza