Premierul Ciolacu, întrevedere cu Secretarul de Stat al Americii Antony Bilken, pe tema securității regionale

by Christian Suciu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit în audiență de Secretarul de Stat al SUA, Antony Bilken, pentru a discuta despre parteneriatul strategic dintre cele două state precum și despre includerea României în programul Visa Waiver.

” Am avut astăzi o întâlnire extrem de bună cu Secretarul de stat american Antony Blinken cu care am discutat despre securitatea regională în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, precum și despre noi investiții americane în țara noastră care să aibă impact la nivelul întregii zone de sud-est a Europei.

Am abordat totodată și problema liberei circulații a cetățenilor români către Statele Unite. Sunt încrezător cu privire la includerea României în programul Visa Waiver într-un orizont de timp previzibil! Convingerea mea este că a venit momentul să trecem de la un Parteneriat Strategic la un Parteneriat între prieteni care își coordonează mult mai eficient strategiile, în special cele economice. România are în acest moment toate atuurile pentru a deveni un hub logistic și, mai ales, un hub al marilor investiții americane din zona strategică a Mării Negre!”, a transmis pe pagina sa oficială de Facebook, Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza