Premierul Ciolacu anunță majorarea salariilor în educație în 2024:” Propunerea este 13% în ianuarie şi 7% în iunie”

by Christian Suciu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții sindicatelor din educație cu privire la marja în care se vor încadra creșterile salariale de anul viitor. Acesta a anunțat luni seară că salariații din educație vor beneficia în 2024 de două majorări, una de 13% de la 1 ianuarie și ulterior de o majorare cu 7% din iunie.

„Va fi un buget record pentru Educaţie, 4,1% din PIB. Mă bucură foarte mult că am acoperit toate palierele. Sunt aproape 12 miliarde de lei, numai din PNRR, investiţii în infrastructrură. Doamna ministru a semnat peste 5.300 de contracte, fiind jalon în PNRR.”, a transmis Șeful Executivului.

Potrivit acestuia s-ar fi ajuns la o înțelegere inclusiv în ce privește salariile profesorilor

Ne-am ţinut promisiunea, au înţeles şi dânşii exact marjele în care ne putem încadra. Urmează să închidem cu sindicatele. Am ajuns la o înţelegere. Este mai devreme ca să prindem concediile. Propunerea ar fi la începutul lunii iunie, ceea ce este foarte corect. Este o ofertă cât se poate de respectuoasă faţă de categoria pe care o reprezintă, cât se poate de corectă, ţinând seama de salarizarea foarte joasă ce o aveau.”, a mai adăugat Premierul Ciolacu în cursul zilei de luni.

totodată, Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis ca 2024 va fi un an de referință în ce privește creșterea salaraiilor în domeniul educației.

” Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an! În plus, vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ!”, a transmis Ministrul Educației pe pagina sa oficială de Facebook.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza