Premierul Ciolacu anunță că negocierile cu fermierii și transportatorii sunt aproape soluționate. În continuare se negociază RCA-ul și acciza la motorină

by Christian Suciu

Prim-Ministrul Ciolacu a anunțat în cursul zilei de ieri că revendicările fermierilor au fost în proporție de 99% rezolvate în timp ce în cazul transportatorilor vor mai avea loc negocieri pentru a stabili RCA-ul precum și valoarea accizei la motorină.

” Aproape 99% dintre solicitările de la Ministerul Agriculturii s-au închis. Ce îmi este mie ciudă este că 90% dintre ele erau bugetate pe anul în curs. Era normal că nu am avut timp, niciun ministru nu putea să aibă timp în trei zile, patru zile să le și promoveze ca hotărâri de guvern sau ordonanțe sau, dacă e nevoie de legi, în Parlament.

După întâlnirile de astăzi de la minister cu protestatarii, au fost întâlnirile de ieri cu protestatarii din stradă, au fost astăzi cu marile asociații, deci pentru prima oară s-au luat în vedere ambele categorii, şi marii fermieri şi micii fermieri, toate problemele au fost rezolvate, și cu creditarea și cu subvenționarea pe care o avem la motorină, care e de 1,63, anul trecut chiar a fost cu încă 2 lei la 50% din consum.”, a transmis Premierul Ciolacu într-o intervenție pentru Antena 3 CNN.

În ce privește negocierile cu transportatorii, Șeful Executivului a declarat că România are în momentul de față cea mai mare incidență RCA din Europa, astfel că vor avea loc negocieri pentru stabilirea unor noi limite agreate inclusiv de micii transportatori.

”Sunt lucruri mărunte acumulate în timp care au creat frustrare mai ales pentru micii transportatori. Au apărut nişte impedimente de a desfăşura activitatea, o hărţuială, până la urmă, căutată de către autorităţi, lucruri pe care le-am îndreptat şi s-a găsit toată deschiderea şi din partea mea. La transportatori avem în continuare această negociere în ceea ce priveşte RCA, unde, în seara asta, din câte ştiu eu, preşedintele ASF a avut discuţii cu anumiţi transportatori şi au găsit anumite amendamente legislative pe care şi le asumă preşedintele ASF.

Rămâne ca şi eu să stau de vorbă cu asiguratorii, să vedem limitele în care ne putem încadra și pe care și dânșii le pot accepta, un lucru corect. Mi se pare mult cât este RCA-ul acum, chiar dacă avem o incidență de aproape 20%, cea mai mare din Europa, de departe, la traficul de camioane, dar împreună încercăm să găsim soluția cea mai bună.”, a mai adăugat Marcel Ciolacu privind negocierile cu transportatorii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza