Premierul Ciolacu a semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a semnat astăzi contractul pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj-Napoca și Iași, în cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria la care au mai luat parte senatorul PSD Vasile Dâncu și secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean. 

Potrivit acestuia, investiția în construirea celor două spitale va fi de aproximativ 7 milioane de lei iar termenul pentru execuție este anul 2026. Viitorul spital regional se va întinde pe o suprafață de 184.013 mp și av avea 8 niveluri incluzând un heliport. Proiectul cuprinde 22 de săli de operație, 4 săli de nașteri, 849 de paturi dar și echipamente medicale moderne, la standarde europene.

”Întotdeauna când este vorba construcții, mai ales în sănătate, este un moment de mândrie. O spun fără nicio reținere, ca prim-ministru e normal să fiu mândru, alături de echipa guvernamentală, dar parcă am o jenă să mai vorbesc de spitalele regionale. De 15 ani de zile, toți politicienii din România, toți miniștrii Sănătății au vorbit și au pus în oferta electorală cele trei spitale regionale: de la Iași, Cluj și Craiova. Pare un moment ireal.  În sfârșit am semnat. Urmează săptămâna viitoare să se închidă și procedurile la Spitalul Regional de la Craiova. Vorbim de o investiție a celor două spitale de aproape 7 miliarde de lei, adică 1.5 miliarde de euro, bani prinși în PNRR. Cunoașteți că termenul de execuție este unul scurt, până în 2026. O spun și cu mândrie, dar și cu o anumită reținere, în sfârșit am găsit înțelegere și o echipă determinată să finalizeze o promisiune de 15 ani de zile. Vă felicit”, a declarat în cadrul conferinței de presă Premierul Ciolacu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza