Premierul cauta o solutie pentru a-i angaja pe toti cei care au terminat rezidentiatul: „Aceasta solutie ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer”

by Oana Spiru

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminica seara, la B1tv, ca Guvernul cauta o solutie pentru a-i angaja pe toti cei care au terminat rezidentiatul.

”A trebuit sa apelam la detasari sa putem sa asiguram persoanalul necesar unde avem sectii in functionare. Va dau un exemplu, am pus in functiune sectia ATI la Spitalul Witing, acolo, din trei medici ATI, doi au spus ca nu pot sa lucreze pe COVID. Atunci a trebuit sa apelam la medici din alte spitale care sa vina sa lucreze la ATI, a trebuit sa apelam la rezidenti, a trebuit sa apelam la alte solutii. Acum, de exemplu, e un moment important pe care nu avem voie sa-l pierdem: examenul celor care au treminat rezidentiatul! Acolo intentionam sa gasim o solutie sa-i angajam pe toti cei care au terminat rezidentiatul si au luat examenul sa intre in acest dispozitiv de lupta, pentru ca aceasta solutie ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza