Poziția Ministrului de Interne al Austriei nu s-a schimbat! Șansele sunt minime pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen! Min. Karner:” Este greșit să extindem un sistem care nu funcționează.”

by Christian Suciu

Ministrul de Interne al Austriei Gerard Karner își va menține dreptul de veto în privința aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen pe motivul problemelor cauzate de migrația ilegală în Uniunea Europeană. Potrivit declarațiilor ministrului austriac sistemul Schengen nu este în prezent unul eficient, motiv pentru care Austria nu sprijină extinderea acestuia.

”Astăzi voi vota împotriva extinderii Schengen cu România și Bulgaria. Austria se confruntă în prezent cu peste o sută de mii de treceri ilegale a frontierei, dintre care 75 de mii nu sunt rezidenți europeni și înregistrați. Cred că este greșit ca în acest moment să extindem un sistem care nu funcționează. Trebuie să ne asigurăm întâi că sistemul începe să funcționeze.” a declarat Ministrul de Interne Gerard Karner pentru presa austriacă.

În contrast, ministrul de Interne al Germaniai a declarat că susține aderarea României, Bulgariei și Croației și nu înțelege rațiunile exprimate de opoziția Austriei.

sursa: Biziday.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Europa 12/12/2022 - 17:55

cica e gresit sa extinda sistemul Schengen care nu functioneaza da tot ei accepta Croatia tara prin care au intrat toti migrantii dar refuza Romania si Bulgaria pe unde abea daca au trecut 2-3 migranti.
austria si olanda au scuipat in Romania si Bulgaria.

Raspunde

Comenteaza