Poșta Română oferă un nou serviciu: plata ratelor bancare direct de acasă

by admin

Poșta Română a anunțat joi că lansează un nou serviciu: plata ratelor bancare prin intermediul oficiilor poștale ori direct de acasă, cu ajutorul factorului poștal.

„Clienții băncilor care au în derulare un credit au la dispoziție serviciul Poștei Române- Total Collect Home, prin intermediul căruia pot achita ratele bancare fără a se mai deplasa la sediul băncii. Compania poate încasa ratele creditelor prin intermediul factorului poștal, operațiunile de încasare în numerar a ratelor urmând a se efectua la domiciliul titularilor de credit, la solicitarea acestora”, se arată într-un comunicat al companiei.

De asemenea, Poșta Română le oferă clienților posibilitatea de a-și achita creditele și la cea mai apropiată subunitate poștală din toate cele peste 5.000 de puncte de lucru din rețeaua poștală națională.

În baza protocoalelor semnate, instituțiile financiar- bancare și nebancare partenere pun la dispoziția Poștei Române informațiile referitoare la titularii de împrumut, cum ar fi numele și prenumele clientului, suma de plata, CNP-ul acestuia, adresa de domiciliu, seria și numărul contractului de împrumut etc.

Clientul va prezenta factorului poștal fie înștiințarea de plată primită de la banca cu partea detașabilă prevăzută cu cod de bare, fie îi solicită acestuia un formular tipizat de depunere numerar pe care îl va completa cu toate informațiile de identificare a operațiunii (nume, prenume, cont, suma depusă). Titularul creditului va primi din partea factorului poștal o chitanța care atestă achitarea ratei.

„Este cunoscut faptul că, dintre țările europene, România este una dintre cele mai slab bancarizate, ceea ce înseamnă că, în acest sector, cultură de profil trebuie mult îmbunătățită. Astfel, Poștă Română își exprimă deschiderea față de întreg sectorul bancar, punându-și la dispoziție atât infrastructură, cât mai ales resursă umană pentru intermedierea produselor bancare.

Ne exprimăm disponibilitatea, în continuare, de a semna noi protocoale cu jucători importanți din sectorul bancar, contribuind astfel la sporirea gradului de bancarizare în societatea românească, venind totodată în întâmpinarea clienților noștri persoane fizice”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza