Polei pe mai multe drumuri județene din Cluj. Drumarii au intervenit în mai multe zone

by admin

În județul Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise traficului rutier, informează reprezentanții Consiliului Județean Cluj. Totuși, din cauza lapoviței și a temperaturilor scăzute înregistrate mai ales în zona de munte a județului, pe mai multe sectoare de drum s-a format polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 23 noiembrie a.c., s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a patru utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe trei drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu două utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 30 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri judeţene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 10 tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri judeţene, cu cinci utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 21 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant. 

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza