Ploi și ninsori în întreaga țară. Zona montană a județului, sub cod galben de viscol

by admin

Meteorologii au emis o avertizare meteo de precipitații, intensificări ale vântului şi polei. Avertizarea vizează întreaga țară și va fi în vigoare de luni seara, de la ora 22, până miercuri seara, la ora 18.

Potrivit avertizării, în intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. Se vor acumula cantități ce vor depăși 15-20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30-40 l/mp.

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți, vântul se va intensifica  în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45-55 km/h. Din dimineața zilei de miercuri aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Tot până miercuri seara va fi în vigoare și un cod galben de viscol ce vizează zona montană din 26 de județe, printre care și Clujul. Meteorologii spun că în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza