Plan de acțiune cu privire la dimensiunea verde, nepoluantă. Emil Boc: „Cluj-Napoca s-a înscris deja pe direcția – verde, digital, rezilient”

by Oana Spiru

Politicile cu privire la dimensiunea verde, nepoluantă precum și politicile cu privire la transformarea digitală a municipiului Cluj-Napoca- prezentate în cadrul conferinței „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare”

„În cadrul conferinței hibrid „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare” organizată de Energynomics, am discutat alături de experți despre tendințele momentului în dezvoltarea inteligentă a orașelor din România. Cluj-Napoca s-a înscris deja pe direcția – verde, digital, rezilient – direcție prin care orașele europene urmăresc să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor”, spune primarul Emil Boc.

Temele abordate au vizat clădirile inteligente, mobilitatea urbană, energiile regenerabile, digitalizarea și IoT, precum și eficiență energetică.

„Am prezentat participanților viziunea Clujului și obiectivele de investiții pe termen mediu și lung. Pentru o dezvoltare durabilă, e necesar ca pe plan local să colaborăm și să sincronizăm eforturile la nivel de ecosistem, astfel încât să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor și de ce nu, proiectele orașului să reprezinte modele de bune practici la nivel național și internațional”, mai punctează edilul.

Participanți ai sesiunii:

Dor Marian, Managing Partner Wiren
Mihaela Coroiu, Marketing Strategy Director, EnergoBit
Mihai Măerean, CEO Bjorn Heizung
Liviu Drăgoi, ACE Industrial Software
Florin Andronescu, Director Agenția Locală a Energiei Alba

Te-ar putea interesa si

Comenteaza