Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușit în județul Mureș a fost operat. Starea sa este stabilă

by admin

Locotenent-comandorul Andrei Criste, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR de la baza aeriană din Câmpia Turzii prăbușită în timpul unui zbor de instrucție, a fost operat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”. Potrivit reprezentanților unității medicale, intervenția a decurs bine, fără complicații, iar pilotul este evaluat zilnic de o echipă multidisciplinară.

„Locotenent-comandorul Andrei Criste a fost operat, ieri, în Blocul operator al Secţiei Neurochirurgie. Intervenţia chirurgicală a decurs bine, fără evenimente sau complicaţii intra sau post-operatori care să pună în pericol viaţa sau integritatea fizică a militarului. Pacientul este conştient, cooperant, orientat temporo-spaţial, stabil hemodinamic şi respirator, fiind evaluat zilnic de echipa multidisciplinară constituită din specialişti în neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), medicină de laborator şi imagistică medicală pentru stabilirea conduitei terapeutice”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Universitar.

Conform sursei citate, locotenent-comandorul beneficiază de suport psihologic de specialitate, iar echipa medicală se află în contact permanent cu familia.

Marţi, o aeronavă MiG 21 LanceR de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, pilotată de locotenent-comandorul Andrei Criste, s-a prăbuşit în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş. Aceasta decolase în jurul orei 14:00 pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în afara ariilor locuite.

Iniţial, pilotul a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viaţa sa nu este în pericol şi a autorizat transferul la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bula 22/04/2021 - 23:42

De ce nu se monteaza un dirijabil pe Mig-uri (in loc de airbag) ?
Poate n-ar muri acele avioane, in serie . . .

Raspunde

Comenteaza