Petiție pentru salvarea Parcului Colina, din Mănăştur

by admin

Parcul Colina este în pericol de a fi distrus din cauza proiectului propus de Primăria Cluj-Napoca pentru Centura Metropolitană și drumul de acces spre viitorul Spital Regional de Urgență Cluj, care ar urma să treacă exact prin acea zonă.

Peste 3.000 de clujeni au semnat o petiție prin care cer salvarea ecosistemului din Parcul Colina și modificarea proiectului pentru centura metropolitană, astfel încât aceasta să folosească infrastructura deja existentă, respectiv strada Bucium.

De ce este important?

Calitatea vieții clujenilor, fie că vorbim despre puritatea aerului respirat, fie că vorbim despre posibilitatea de a ne petrece timpul liber într-un parc, trebuie să fie prioritatea celor care conduc urbea. Salvând de la distrugere parcul Colina, SINGURUL astfel de spațiu verde din Mănăștur, vom putea să se bucurăm în continuare de acest loc de promenadă și relaxare, “plămân” al orașului, habitat pentru numeroase specii de plante, păsări (privighetori, mierle, fazani) și mamifere (veverițe, vulpi, căprioare). De asemenea, prin modificările pe care le sugerăm, se va asigura un acces mai rapid dinspre și către Florești și Spitalul Regional, au menţionat cei de la Declic.

Dacă vreți să susțineți inițiativa, puteți semna petiția Declic: https://campaniamea.declic.ro/petitions/salvati-parcul-colina-din-cluj-napoca-1

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 21/12/2020 - 11:39

Uite asa se blocheaza o centura importanta pentru Cluj! Si dupa aceea vin haterii si striga ca “unde-i centura???????????????” In orice tara din lume o sosea, autostrada, drum expres sau cale ferata se face cu anumite sacrificii legate de natura. Cine a urmarit dezbaterea publica legata de centura, si cine e de buna credinta!, a vazut ca proiectantul s-a straduit sa limiteze cat de mult posibil distrugerea parcului Colina. Mai loazelor, strada Bucium se termina intr-o intersectie, dupa care urmeaza un sir de blocuri cu 10 etaje. Pe unde dracu’ vreti sa treaca centura ??? Sa demoleze blocurile?

Raspunde

Comenteaza