Peste 500 de bolnavi cu COVID-19 confirmați în România. 7 pacienți sunt în stare gravă

by admin

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 143 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, dublu față de numărul cazurilor transmise duminică. În total, de la debutul epidemiei, în țara noastră numărul pacienților diagnosticați cu COVID-19 a ajuns la 576.

Noii pacienți au vârste cuprinse între 5 și 76 de ani. Printre noile cazuri confirmate se numără și un deținut transportat  de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital Jilava pentru probleme medicale. Deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie, rezultatul a fost negativ. Testul a fost repetat luni, când a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, 73 au fost declarați vindecați și externați (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). Dintre persoanele internate în spital, 15 se află la Terapie Intensivă, 7 pacienți fiind în stare gravă. 

Din păcate, patru persoane confirmate cu noul coronavirus și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore. Acestea suferea de boli cronice preexistente și erau internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul coronavirus. Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până luni, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza