Peste 5.800 de pacienți au trecut pragul Centrului de Îngrijiri Palative ”Sfântul Nectarie” în cei 10 ani de la inaugurare

by Christian Suciu

La 10 ani de la inaugurarea Centrului de Îngrijiri Palative ”Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca nu mai puțin de 5.890 de pacienți au fost tratați în cadrul instituției. Media unui episod de îngrijire a fost de 17,8 zile, iar rata de utilizare a celor 40 de paturi puse la dispoziția persoanelor internate a fost una extrem de ridicată, de 87% conform reprezentanților Consiliului Județean Cluj.

” Cifrele vorbesc de la sine și dovedesc, o dată în plus, necesitatea și utilitatea unui astfel de Centru. Este extrem de important ca persoanele ce se confruntă cu boli cronice progresive să poată fi îngrijite în mod corespunzător și să beneficieze de toată atenția și sprijinul de care au nevoie. Doresc să transmit întregii echipe a Centrului sincere mulțumiri pentru tot ceea ce fac, multă puteren de muncă, în continuare, și multă sănătate tuturor celor aflați în situații medicale dificile.” a declarat Președintele Osniliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Consiliul Județean a acordat recent în scopul extinderii centrului, un teren adiacent de 800 de metri, prin care capacitatea de găzduire a acestuia va crește cu 50%. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, rolul centrului este de a asigura asistență medicală, spirituală, psihologică şi socială pacienților cu boli cronice progresive, în special oncologice, în stadii avansate de evoluție.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza