Peste 4 milioane de oameni își sărbătoresc mâine ziua de naștere! Câți români sunt născuți pe 29 februarie

by Bianca Baraboi

La nivel mondial, mâine peste 4 milioane de oameni își sărbătoresc ziua de naștere, în data specială de 29 februarie! Dintre aceștia peste 12.600 sunt români. Pentru aceștia, poate fi un motiv de bucurie, căci îmbătrânesc mai greu, așa cum susținea și actrița franceză Michele Morgan, care a murit la vârsta de 96 de ani: “Acest privilegiu, de a îmbătrâni de patru ori mai încet decât alţii este primul din lunga serie de şanse pe care le-am avut de-a lungul existenţei mele”.

Printre cei faimoși născuți pe 29 februarie se numără compozitorul italian Rossini, actorul francez Gérard Darmon, premierul spaniol Pedro Sanchez, rapperul american Ja Rule și umoristul canadian Sugar Sammy.

Ziua de 29 februarie apare în calendar o dată la patru ani, acel an fiind denumit și “bisect”. Anii bisecţi sunt cei care au o zi în plus adăugată pentru a păstra anul calendaristic sincronizat cu anul astronomic sau cu cel sezonier.

Superstiţii pentru ziua de 29 februarie

Ziua de 29 februarie este asociată la români cu unele obiceiuri şi superstiţii. Unii spun că anii bisecţi sunt dificili şi imprevizibili, de asta nu ar trebui să iei decizii sau să faci schimbări drastice în viaţă.

Cât despre persoanele născute pe 29 februarie, părerile sunt împărţite. În unele zone se spune că cei născuţi în această zi vor avea o viaţă dificilă, în timp ce în altele, se crede că aceste persoane sunt speciale, cu puteri anormale şi vor avea un rol important în societate.

Anul bisect şi ziua de 29 februarie sunt asociate în tradiţiile internaţionale cu broaştele – pentru săriturile pe care acestea le fac pentru a se deplasa.

Cât despre sărbătorirea în ceilalți ani, cei născuţi înainte de amiază pe 29 februarie ar trebui să sărbătorească ziua de naştere pe 28 februarie, pe când cei născuţi în după-amiază sau în seara zilei de 29, ar trebui să sărbătorească ziua lor specială pe 1 martie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza