Peste 4 milioane de lei alocate de Consiliul Județean Cluj spitalelor din județ

by admin

Peste 4 milioane de lei au fost alocate de către Consiliul Județean Cluj pentru 12 spitale din județ. Alocarea banilor a fost aprobată în ședința ordinară de joi pentru a sprijini unitățile sanitare în lupta împotriva COVID-19.

„Am decis să sprijinim din nou unitățile medicale clujene în efortul depus pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, scop în care am alocat aproximativ 4 milioane de lei. Cu siguranță, banii vor ajuta instituțiile sanitare să se organizeze într-o manieră optimă, pentru a face față provocărilor actuale”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Astfel, Consiliul Județean Cluj a alocat 2.280.000 lei pentru patru dintre spitalele din subordine, și anume Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Copii. Fiecare dintre aceste unități sanitare a primit câte 570.000 de lei, fonduri care urmează să fie folosite, în special, pentru achiziționarea dotărilor necesare în contextul determinat de pandemia de coronavirus.

De asemenea, CJ Cluj a alocat 1.600.000 de lei pentru opt spitale din județul Cluj, respectiv Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, Institutul  Inimii „Niculae Stăncioiu”, Spitalul Municipal Gherla, Spitalul Municipal Dej și Spitalul Orășenesc Huedin.

Fiecare dintre aceste instituții spitalicești a primit câte 200.000 de lei, bani care vor fi utilizați, cu preponderență, pentru achiziționarea echipamentelor, aparaturilor și consumabilelor necesare pentru a face față cât mai bine pandemiei de COVID-19.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza