Peste 4.000 de elevi din Cluj vor susține săptămâna viitoare simularea examenului de Bacalaureat

by admin

Săptămâna viitoare începe simularea examenului de bacalaureat. În județul Cluj vor susține probele 4.057 de elevi, dintre care 2.735 de elevi din municipiul Cluj-Napoca. Sesiunea de simulare a bacalaureatului va avea loc în în 63 de unități de învățământ preuniversitar din Cluj (58 de unități de învățământ de stat și 5 unități de învățământ particulare).

Simularea examenului național de Bacalaureat va începe luni, 28 martie 2022, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 29 martie 2022, va avea loc proba obligatorie a profilului, miercuri, 30 martie 2022, se va desfășura proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi 31 martie 2022 elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. 

În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2022, rezultatele obținute la simulare nu se contestă, nu vor fi publice și nu vor fi afișate. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele pot fi trecute în catalog. Nota fiecărei lucrări din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat 2022 se stabilește în conformitate cu prevederile art.12, alin. (1) și (2) din O.M.E., nr. 5151.2021, privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat-2022.

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Candidații vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă, astfel încât colectivele de elevi să nu fie amestecate.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat 2022 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza