Peste 2400 de arbori au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca din toamnă până 2023!

by Christian Suciu

Primarul Municipiului Cluj-Napoca a declarat că din toamnă și până acum au fost plantați 2428 arbori cu balot de dimensiuni mari în diferite ale orașului iar conform acestuia alți 400 de arbori vor urma să fie plantați în această primăvară. Printre speciile arborilor plantați se numără tei, salcâmi, frasini, arțari, platani, prunus cerasifera, prunus serulata, paulownia sau ginkgo-biloba.

” Peste 2400 de arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în toamna anului trecut și primăvara anului curent în municipiu. La aceștia se adaugă plantările realizate de Primărie în parteneriat cu companii private, precum cei 100 copaci plantați în Parcul „Iuliu Prodan” (de către firma Yonder) și nu includ puieți, respectiv arbuștii plantați în toate proiectele în derulare, plante perene și anuale.

Copacii au fost plantați în fiecare cartier, pe aliniamente stradale, la școli, grădinițe, în zone unde au fost realizate parcări în locul garajelor, în parcuri și alte spații verzi, respectiv în cadrul proiectelor de regenerare urbană – precum Rethinking Someș, Parcul Feroviarilor sau Parcul Armătura.” a comunicat Primarul Clujului, Emil Boc.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Peste 2400 de arbori au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca din toamnă până 2023! – Revista Presei 20/04/2023 - 10:48

[…] post Peste 2400 de arbori au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca din toamnă până 2023! appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde
ardelean cluj 28/04/2023 - 08:45

Bocule , cum de de nu ai turnat si beton si apoi placi de la Videanu sau Aschilean in jurul parului plantat?

Raspunde

Comenteaza