Peste 10.000 de permise de conducere vor expira în perioada următoare. Șoferii clujeni sunt rugați să le reînnoiască din timp

by admin

Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj a efectuat o analiză privind permisele de conducere care urmează să expire în perioada următoare. Astfel, se estimează că în lunile  noiembrie 2022- ianuarie 2023 ar trebui reînnoite 13.585 de permise. Apogeul va fi în luna ianuarie 2023 când vor expira 8.209 de permise de conducere, care au fost eliberate la începutul anului 2013, transmit reprezentanții Prefecturii Cluj. Pentru a evita aglomerarea, șoferii sunt rugați să își schimbe din timp actele care vor expira.

„Rugăm cetățenii care și-au făcut permisul de conducere acum 10 ani să efectueze demersurile de preschimbare în perioada imediat următoare, pentru a evita supraaglomerarea instituției abilitate, care ar genera întârzieri. Pentru a eficientiza procedurile, Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj a suplimentat cu un ghișeu, care este funcțional deja, în baza unei programări on-line efectuate în prealabil”, arată reprezentanții Prefecturii Cluj.

Persoanele vizate sunt rugate să se programeze pe site-ul www.drpciv.ro și să achite contravaloarea permisului de conducere în valoare de 89 lei prin transfer bancar sau prin intermediul platformelor http://www.xn--ghieul-5lc.ro/  sau www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.

Programul de funcționare al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului Județului Cluj parte fi consultat AICI

Lista documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere românesc este disponibilă AICI.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza