Pericol de explozie pe calea ferată! Locomotiva unui tren ce transporta azotat de amoniu a luat foc

by admin

Locomotiva unui tren marfar care circula între localitățile Aghireșu (județul Cluj) și Stana (județul Sălaj) a luat foc noaptea trecută. Garnitura transporta câteva tone de azotat de amoniu, o substanță extrem de periculoasă, care poate exploda la temperaturi înalte. Pompierii clujeni au intervenit cu două autospeciale pentru stins incendii.

„Mecanicul locomotivei a luat măsuri imediat ce a observat debutul incendiului, a oprit garnitura de tren și a desprins locomotiva afectată de restul garniturii de tren, izolând locomotiva pentru a permite intervenția imediată a echipajelor de pompieri. Garnitura de tren era constituită din două locomotive și 28 de vagoane, încărcate cu azotat de amoniu și se deplasa de la Târgu Mureș spre episcopia Bihor.

Flăcările au fost stinse în scurt timp, fiind evitată propagarea mai departe de limitele în care au fost găsite.

Au fost afectate cablajele electrice și câteva manșoane de cauciuc din construcția locomotivei, fiind afectată cca 5% din aceasta. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar  din cercetările preliminare, se pare, că incendiul a pornit de la un cablu electric defect.”, au transmis cei de la ISU Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza